Головна | | Реєстрація | Вхід

 
//myphonebox.ucoz.ru/ 
Меню сайту

Категорії
Конференції та семінари [6]

Наше опитування
Як ви дізналися про наш сайт?
Всього відповідей: 296

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
Лише за останні місяці аудитория британського сайту "Times", що належить медіамагнату Руперту Мердоку, впала на 120 тисяч користувачів. Це падіння експерти напряму пов'язують із введенням обов'язкової реєстрації на сайті та платного входу на нього. Також знизився час, який користувачі витрачають навіть на знаходження на головній безкоштовній сторінці сайту.  Сам Р.Мердок стверджує, що не збирається відміняти платний доступ, оскільки бачить у своїх діях крок нової бізнес-стратегії. Він також заявив про великі сподівання, які покладає компанія на поширення видання за допомогою портативних пристроїв типу iPad. За словами медіа-магната, за допомогою спеціальних програм для iPad видання "Wall Street Journal", "Times" та "Australian" читають "десятки тисяч людей". 

За матеріалами smi.liga.net
Переглядів: 924 | Додав: cognos | Дата: 06.10.2010 | Коментарі (0)

Міжнародне агентство інформаційних розслідувань (МАІР) закликає фотокероспондентів взяти участь у проекті "Не дочекаєтесь? Не дочекаєтесь!", присвяченому Європейському тижню місцевої демократії в Україні, та присилати фото на тему прав людини в Україні. Міжнародне агентство інформаційних розслідувань (МАІР) закликає фотокероспондентів взяти участь у проекті «Не дочекаєтесь? Не дочекаєтесь!», присвяченому Європейському тижню місцевої демократії в Україні, та присилати фото на тему прав людини в Україні. E-mail редакції: mail@mair.in.ua. Роботи повинні відображати факт порушення будь-якої групи прав людини в Україні, зафіксованих у конвенції ООН. Фтографи можуть надсилати роботи за такими темами: 1. Соціально-економічні права (право на медичну допомогу, охорону здоров'я, житло, приватну власність, працю, свободу, безпеку праці тощо);
2. Культурні права: (право на отримання освіти, право на свободу будь-якого виду творчості, право на участь у культурному житі).
3. Приватні прав ... Читати далі »

Категорія: Конференції та семінари | Переглядів: 1230 | Додав: cognos | Дата: 29.09.2010 | Коментарі (0)

Верховний суд Росії вимагає від суддів не виносити вироків за позовами до засобів масової інформації, які можуть їх розорити. Постанова пленуму вищого суду країни "Про практику застосування судами закону про ЗМІ" було доповнено рекомендацією, що сума позову має бути розумною, справедливою і не порушувати свободу слова. Подробиці - у кореспондента "Вести ФМ" Ольги Бєляєва.

Протягом п'яти останніх років Росія зберігає перше місце за кількістю судових позовів проти засобів масової інформації. Щорічно до судів надходить кілька тисяч таких заяв. Крім того, позивачі ставлять рекорди по виставляються сумами. Вартість своєї честі та гідності деякі високопоставлені чиновники асоціюють з цифрою з шістьма нулями. Такі позови нерідкі, підтвердив виконавчий директор компанії "Ньюс Медіа-Рус" та редактор газети "Твій день" Ашот Габрелянов. Але поява "охоронної грамоти" від Верховного суду його радує.

"Той проект, який затвердили, для нас набагато комфортніше і зручніше. Поки що склад ... Читати далі »
Переглядів: 913 | Додав: cognos | Дата: 29.09.2010 | Коментарі (0)

20 вересня у готелі «Хрещатик» за співорганізаторства Інституту Медіа Права та Незалежної Асоціації Мовників (НАМ) відбудеться науково-практична конференція "Перспективи реформування законодавства, що регулює діяльність ЗМІ під час виборів”. Серед доповідачів на конференції будуть практикуючі спеціалісти галузі: директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко, Голова правового центру Незалежної Асоціації Мовників Ольга Большакова. Модераторами секцій будуть виконавчий директор НАМ Катерина М’ясникова та генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорелов.

Категорія: Конференції та семінари | Переглядів: 1158 | Додав: cognos | Дата: 29.09.2010 | Коментарі (1)


Народний депутат Василь Кисельов (позафракційний) хоче повернути до Кримінального кодексу України статтю за наклеп і встановити відповідальність за нього у вигляді штрафу до 850 гривень, або громадських робіт до 200 годин, або виправних робіт до 1 року. Відповідний законопроект № 6398 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за наклеп» він зареєстрував у Верховній Раді 17 травня.

У пояснювальній записці депутат аргументує законопроект тим, що після вилучення з Кримінального кодексу статей 125 «Наклеп» та 126 «Образа» в Україні різко збільшилась кількість випадків, «коли громадяни України, в тому числі і посадові особи (народні депутати України) через ЗМІ (друковані і електронні) поширюють завідомо неправдиві відомості». На думку Василя Кисельова, після відміни кримінальної відповідальності за образу та наклеп діючих законодавчих норм недостатньо для захисту прав і свобод лю ... Читати далі »
Переглядів: 2839 | Додав: cognos | Дата: 18.05.2010 | Коментарі (0)


На ринок кабельного телебачення України виходить новий висококласний телеканал світового рівня під назвою KidsCо. Концепція телеканалу передбачає трансляцію фільмів і мультфільмів як для дітей, так і для всієї родини. Представником телеканалу KidsCo на території України буде медіа-агентство "Візит". Нагадаємо, телеканал KidsCo співпрацює лише з кращими телекомпаніями і виробниками дитячого контенту.
 
http/sktu.info
Переглядів: 1083 | Додав: cognos | Дата: 18.05.2010 | Коментарі (0)

Верховний федеральний суд Німеччини визнав законним пошук Google за картинками та выдхилив позов художниці із Веймара, яка стверджувала, що результати пошуку, що відображають зменшені копії її оригінальних картин, порушують її авторські права, повідомляє Deutschland Funk.
На думку суду автор, що робить доступним свій твір на сайті для пошуку за ключовими словами повинен усвідомлювати, що тим самим дає згоду на демонстрацію своїх зображень у зменшеному вигляді через пошукову систему. Авторка однак із рішення суду не погодилась і подала апеляцію.

Источник: http://yurpractika.com


Переглядів: 1039 | Додав: cognos | Дата: 18.05.2010 | Коментарі (0)

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов наказав органам внутрішніх справ допомагати у роботі журналістам та захищати їх права. Зокрема, про це йдеться у наказі №88 від 25 березня «Про вдосконалення взаємодії органів внутрішніх справ із засобами масової інформації». За цим документом, керівникам структурних підрозділів центрального апарату МВС і підрозділам МВС, начальникам головних управлінь доручається у разі здійснення протиправних дій проти представників ЗМІ, інших резонансних подій за їх участі забезпечувати невідкладне прибуття до місць таких подій керівників ГУМВС, УМВС, підрозділів зі зв’язків з громадськістю для здійснення контролю із захисту прав журналістів.

Крім цього, підрозділам апарату МВС доручається у обов’язковому порядку визначити уповноважену особу з числа керівництва підрозділів для оперативної взаємодії з журналістами в місцях подій, запобігання фактам ігнорування прав журналістів на отримання інформації, створення умов ... Читати далі »

Переглядів: 964 | Додав: cognos | Дата: 09.04.2010 | Коментарі (0)

Оголошується конкурс на участь навчальному Курсі «Роль журналістики у захисті та підтримці прав людини», що організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини разом з Гельсінським Фондом з Прав Людини (Варшава, Польща) за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження». Курс є частиною другого етапу плану дій всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини». До участі у конкурсі запрошуються журналісти працюючих в Україні засобів масової інформації, вмотивовані активно діяти на підтримку та захист прав людини. Загальні запитання на які відповідає навчальний Курс за змістом: - Що таке права людини. - Права людини: філософській, етичний та юридичний аспекти. - Механізми захисту прав людини. - Дії на захист прав людини (з акцентом на інформаційній складовій). - Як готувати матеріали пов’язані з проблемами прав людини. - Як готувати матеріали у відповідності з правами людини. - Безпека діяльності журналістів. - Вза ... Читати далі »

Переглядів: 1105 | Додав: cognos | Дата: 11.03.2010 | Коментарі (0)

Президент Білорусі підписав Указ "Щодо заходів із вдосконалення використання національного сегменту мережі Інтернет", що набуде чинності із липня 2010 року. Мета документа – забезпечити захист інтересів особистості, суспільства та держави у інформаційній сфері розвитку національного сегменту Інтернету. У центрі уваги опинився перш за все доступ до інформації державних органів та організацій, їх обов'язки щодо оформлення сторінок інтернет-сайтів, порядок їх функціонування, що відтепер буде визначатися Радою Міністрів Республіки Беларусь із узгодженням із адміністрацією президента Республіки Беларусь. 
Значну увагу у документі приділено правам ЗМІ та дотриманню авторського права. Так, розміщення у мережі Інтернет повідомлень та матеріалів, що були запозичені у інформаційного агентства чи іншого засобу масової інформації, повинні містит обов'язкові посилання на інформаційний ресурс першоджерела. Публкація ж на сторінках інтернет-ЗМІ лі ... Читати далі »
Переглядів: 1160 | Додав: cognos | Дата: 27.02.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 »
Новинки
Експрес-курс "Авторське право"

Відеоурок "Географічне зазначення походження товарів"

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Получить проигрыватель Adobe Flash Player



Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz